Informatiebrief Focus mbt nieuwe maatregelen

Beste ouders/verzorgers, spelers/speelsters en vrijwilligers van Focus,

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond, 28 september 2020, willen wij jullie middels dit bericht de belangrijkste gewijzigde spelregels doorgeven per 29 september 2020 om 18:00 uur.

Er kan gewoon gevolleybald worden. Trainingen en wedstrijden kunnen doorgang vinden, maar met enkele aanpassingen. Hieronder de maatregelen die van toepassing zijn op de training en het spelen van wedstrijden.

Wedstrijden, toernooien en toeschouwers

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?

Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn. Actieve vrijwilligers (trainers, coaches, scheidsrechters, tellers etc.) mogen dus wel aanwezig zijn op wedstrijd- en trainingsdagen.

Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

Geldt het verbod op toeschouwers ook op trainingsavonden?
Ja. U moet uw kind(eren) dus bij de sporthal buiten afzetten.

Mogen ouders/verzorgers naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders/verzorgers die naar hun sportende kind(eren) willen kijken.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Daarbij moet het aantal rijdende ouders/verzorgers wel tot een minimum worden beperkt.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind(eren) sport(en) op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Sportkantines

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?
Sportkantines zijn gesloten vanaf 29 september 18:00 uur.

Wij rekenen op jullie medewerking en begrip!

Groeten, het bestuur